Kerala, az istenek otthona

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Kerala, az istenek otthona

Feltöltve: 2019-09-19

Aki szeretne elefántokkal fürdeni, kókuszfára mászni, trópusi vizeken evezni, hajón lakni vagy gyarmati időkből származó emlékek közt csavarogni, utazzon Keralába!

India dél-nyugati államában mindezt egy helyen lehet megtenni, ráadásul az ayurvédával is egy autentikus környezetben ismerkedhetünk meg.

Az önmagát "God's own country", vagyis Isten saját országa szlogennel hirdető állam egyre növekvő népszerűségét nem csak a statisztikák mutatják. Kerala az utazók értékelései alapján felkerült a CN Traveler 2019-es “bakancslistájára”, és számos további utazási oldal ajánlja. A népszerűséghez itt minden adott: 600 kilométernyi tengerpart, 44 folyó, 900 kilométernyi vízi útvonal, világörökségi helyszínek, színvonalas szállodák és számos nemzet kulturális fúziójából született ételek várják a látogatót.

Indiának ezt a részét a magyar turisták is kezdik felfedezni, és számuk egy év alatt 1200-ról 2450-re ugrott, de a keralai turisztikai hivatal célja az évi ötezres látogatószám elérése. Ehhez sok segítséget nyújt a Qatar Airways és az Emirates légitársaság, akiknek a járataival egyetlen átszállással elérhető ez a vadregényes, trópusi térség.

Keralát nem véletlenül nevezik a Kelet Velencéjének is, hiszen a víz alkotta csatornahálózat sok helyen az utat helyettesíti, a helyiek hajókon járnak dolgozni, iskolába vagy éppen a boltba. A tengerparton számos szálloda épült, de aki hegyvidéki kirándulásokra vágyik, itt lélegzetelállítóan szép fűszer- és teaültetvényeken barangolhat.
Az állatvilág a tigrisrezervátumban ismerhető meg, a kultúrára kíváncsiak pedig beülhetnek egy érdekes kathakali táncestre. Az ajurvéda lépten-nyomon fellelhető, hiszen ez itt alapvetően életstílus, nem csak gyógyászat.

A 10 legjobb program Keralában

Bérelj autót sofőrrel, aki elvisz a lélegzetelállító szépségű Munnar falu teaültetvényeire, a hegyekbe! Vegyél részt vezetett túrán, hogy a hegy tetején eléd táruljon a fantasztikus panoráma. Végül látogass el a teamúzeumba!

Élvezd Kerala ízeit a Nimi kulináris kalandjai" főzőtanfolyamon, közvetlenül a Munnar Látogatóközpont szomszédságában.

Állj meg az út menti halas éttermek egyikében egy jó "Fish Fry"-ért, vagyis sült halért!

A Spice Shop-ok vagyis fűszerboltok tele vannak olyan növényekkel, amelyek gyógyírt ígérnek a legkülönfélébb bajokra.

Sétálgass Cochin óvárosában a helyi boltok és éttermek között!

Nézd meg Cochinban a portugál hódítók által emelt Santa Cruz katedrálist és a Szent Ferenc templomot!

Látogass el a zsidó negyedbe, itt találod a Paradesi zsinagógát is, amely 1568-ban épült csodálatos Delft csempe padlóval és lenyűgöző belső terekkel.
Nézd meg a csodálatos Kerala Kathakali táncelőadást a Kerala Kulturális Központban.

Bérelj lakóhajót és személyzetet néhány órára vagy néhány napra (például az első osztályú Xandari Riverscape-en).

Szállj meg a Kumarakom Lake Resortban, a Vembanad-tónál, és csak simán lazulj egy függőágyban!

További információ: https://www.keralatourism.org/